OMAN ROHKEUDEN ETSIMISTÄ - MITÄ ROHKEUS ON?

Kaunis syksyinen viikonloppu Helsingin Eirassa. Outfit: takki H&M, korut Luv North, paita H&M
Kauniit työkalut inspiroivat minua arjessa ja työssä. Syksyinen Helsingin Eira

Osallistuin toissa iltana yrittäjille suunnattuun valmennusiltaan. Siellä esitettiin kysymys: Mitä rohkeus on? Tätä kysymystä en ollutkaan ajatellut aikaisemmin ja jäinkin pohtimaan sitä vielä pitkään illan jälkeen.

Tuleeko sitä koskaan ajatelleeksi, että "olinpa mä rohkea". Itse en oikeastaan koskaan ole ajatellut noin itsestäni. En ehkä ole tehnyt erityisen rohkeita päätöksiä elämässäni tai koetellut rohkeuttani ja rajojani tarpeeksi, jotta tämä olisi tullut räikeästi esille. Kävin lukiossa, koska kaikki kaverinikin menivät sinne. Myöskään työelämässä en ole aiemmin miettinytkään, että voisin vaatia itseltäni enemmän ja tehdä sellaisia töitä, joista oikeasti tykkään.

Tuon kyseisen illan jälkeen aloin tosissani miettimään, että mitä se rohkeus itseni kohdalla tarkoittaa. Totesin heti, että sen merkitys on kyllä muuttunut ajan saatossa. Aikaisemmin se ei ollut itselleni niin merkityksellinen, mutta nyt sitä osaa paremmin tulkita ja jopa arvostaa. Rohkeutta on monenlaista. Voit olla rohkea, kun kerrot oman mielipiteesi ääneen ja pystyt seisomaan sen takana, vaikka kaikki muut olisivat toista mieltä. Toisaalta mielipiteen muuttaminen tai virheen myöntäminen voi myös olla rohkeutta. Joillekin rohkeus voi olla sellaisten asioiden valitsemista elämässä, jotka tekevät onnelliseksi. Tällainen valinta voi olla esimerkiksi uran vaihtaminen toiseen tai muuttaminen aivan toiselle puolelle maapalloa.

Itse heräsin urani kohdalla sellaiseen ajatukseen, että haluan siltä enemmän. Haluan tehdä sellaista työtä, josta nautin, ja mikä antaa enemmän kuin leivän pöytään. Itsensä toteuttaminen ja kehittäminen työuralla alkoi tuntua itselleni tärkeältä, joten päätin lähteä opiskelemaan. Itselleni se oli iso ja rohkea päätös. Niin kuin somessa jo kerroin, valmistuin siis koulusta viime viikon keskiviikkona. Tämä tuli itselleni täysin yllätyksenä. Olin ajatellut, että valmistuisin ensi keväänä, mutta tämäkin tuntuu aivan mahtavalta.

Sometuottaminen, sosiaalisen median markkinointi ja vaikuttajaviestintä ovat lähtökohtaisesti ala, jossa yrittäjyys nousee esille. Yrittäjyys on kovaa työtä, mikään ei ole itsestään selvyys. Vaatii valtavasti uskoa itseen ja omaan tekemiseen, jotta voi onnistua siinä mitä tekee. Se että itse hyppäisin täysin yrittäjän saappaisiin olisi todella suuri askel ja muutos siihen mitä teen nyt. Näitä asioita täytyy punnita ja laittaa ihan paperille asioiden hyvät ja huonot puolet. Koen että näiden asioiden miettiminen ja osa-toteutus on jo suurta rohkeutta.

Ihanaa alkanutta marraskuuta!

-Hennica