POHDINTAA ÄITIYDEN JA TYÖN YHDISTÄMISESTÄ

Pohdintaa äitiyden ja työn yhdistämisestä
Lämmin syyspäivä Helsingissä
Helsinki Öljysäiliö 468
Outfit: Nahkatakki: VERO MODA, Mekko: ONLY, Sandaalit: H&M
Korut: LUV NORTH

Vaikka lapseni ei olekaan vielä syntynyt olen ehtinyt miettiä paljon sitä, kuinka tulen yhdistämään äitiyden ja urani tulevaisuudessa. En kuitenkaan koe, että nämä kaksi sulkisivat toisiaan pois, päinvastoin. Molemmat roolit tulevat rikastamaan elämääni.

Jään kohta äitiyslomalle ja näen sen itselleni pelkästään positiivisena asiana. Pystyn tekemään niitä asioita, joista haaveilen nyt ja tulevaisuudessa. Saan toteuttaa ja kehittää itseäni sometuottajana sekä lifestyle-bloggaajana. Mielekäs harrastus tai ura toimii arjen tasapainottajana - sitä jaksaa paremmin, kun saa tehdä työtä jonka kokee itselleen tärkeäksi. Tämä onkin yksi tärkeimmistä muistettavista asioista vauva-arjen keskellä, eli huolehditaan myös omasta jaksamisesta.

Koen, että äitiys sekä tämä varsin monipuolinen ja jollain tapaa myös vapaa elämäntyylini sopivat hyvin yhteen. Tietysti työpäivät voivat venyä, niin kuin millä tahansa muullakin alalla, mutta siitä huolimatta aikatauluista pystyy aina sopimaan, jos vain itse niin tahtoo. Meillä on mahtava tilanne sen suhteen, että omat vanhempani asuvat tällä hetkellä aivan kotimme lähellä, jolloin heistä saa mahdollisesti apua lapsen hoidossa. Mieheni tekee suhteellisen epäsäännöllistä työtä, jolloin aikataulujen sovittaminen saattaa ajoittain olla haasteellista. Kaikesta huolimatta ajattelen kuitenkin, että nämä ovat loppujen lopuksi ainoastaan järjestelykysymyksiä.

Koska kyseessä on ensimmäinen raskauteni, tietenkin lapsen syntymä tulee muuttamaan elämän rytmin täysin erilaiseksi. Aikataulut ja rutiinit muuttuvat tahtomattakin, vaikka mielestäni lapsi syntyykin meidän arkeen ja sopeutumaan siihen. Ei pidä unohtaa kaikkea sitä mitä on ollut ennen lapsen syntymää, vaan ottaa lapsi mukaan siihen elämään mitä on totuttu elämään. Ihan pelkästään vanhemmuuden ja uran välillä tasapainottelu voi olla haasteellista, mutta mielestäni haasteita voi olla ja varmasti myös onkin lapsettomissakin perheissä.

Itselleni äitiys on rikkaus. On rikkautta saada lapsia ja olla heille esimerkkinä kaikilla elämän eri osa-alueilla.

Ihanaa viikon alkua kaikille!

-Hennica