Hankintoja vauvalle – osa 1

Blogi_lokakuu (1 of 11).jpg
100% puuvillaa oleva pinnasängyn reunapehmuste.
Suomessa tehdyt Muumi Baby vaipat.
Unipesä, tämä suloinen ja nerokas keksintö. Toivon vauvan viihtyvän siinä.

Unipesä, tämä suloinen ja nerokas keksintö. Toivon vauvan viihtyvän siinä.

Babysitter oli ihan ensimmäinen ostos jonka ostin vauvalle jo joskus keväällä. Löysin sen kirpputorilta käytettynä

Babysitter oli ihan ensimmäinen ostos jonka ostin vauvalle jo joskus keväällä. Löysin sen kirpputorilta käytettynä

Kauniit eläinhahmo taulut. @hennaadel
Steel Gray - Britax Smile 2
Tula - Free To Grow kantoreppu.

Olen tehnyt jo monenlaisia valmisteluja pienokaista varten. Listaan tässä postauksessa hieman meidän hankintoja vauvalle. Hankinnat riippuvat täysin siitä, mitä vanhemmat kokevat tarpeelliseksi omalle lapselleen.

Tämänhetkisessä kodissamme ei ole vauvalle vielä omaa huonetta, joten hän nukkuu meidän kanssamme samassa huoneessa. Aluksi vauva voi nukkuakin äitiyspakkauksen laatikossa tai perhepedissä. Ostin hänelle ihastuttavan harmaan pinnasängyn ja siihen 100 % luomupuuvillaa olevan reunapehmusteen. Pinnasänky toimii pitkälle taaperoikään asti. Värimaailmaltaan meidän kodin sisustus on harmaata ja valkoista, joten väriteema jatkuu myös vauvan hankinnoissa. 

Sain paljon vaippoja ihanasta vaippakakusta (kuva löytyy Baby shower postauksesta). Vaipat tulevat olemaan todella kovassa käytössä heti alusta asti, joten niitä ei varmaankaan voi olla liikaa. Valitsimme vaipparalliin Muumi Baby -vaipat. Syitä siihen miksi valitsimme juuri nämä on monia. Muumivaipoissa ei ole lisättyjä kemikaaleja tai hajusteita, jotka voisivat ärsyttää vauvan herkkää ihoa. Vaipat tehdään suomessa ympäristövastuullisesti ja puhtaista raaka-aineista. Ja hei, kuka ei rakastaisi Muumeja?

Törmäsin instagramissa aivan super suloisiin eläinhahmojulisteisiin, jotka ovat Henna Adelin kädenjälkeä. Näitä suloisia eläinhahmoja saa myös kortti muodossa. Itse laitoin julisteet valkoisiin kehyksiin ja lopputuloksesta tuli todella suloinen. Henna Adelilla on myös muita ihastuttavia teoksia. Käykää vilkaisemassa hänen ihastuttavaa instagram-tiliä @hennaadel.

Mietimme pitkään, minkälaiset rattaat haluaisimme ja mitkä palvelisivat juuri meidän tarpeita. Kävimme testaamassa monta kertaa eri vaunuja, ennen kuin päädyimme Britax Smile 2 yhdistelmävaunuihin. Vaunuissa kohtasivat hinta-laatusuhde sekä monikäyttöisyys. Ostimme vaunukopan, istuinosan ja turvakaukalon sisältävän paketin, joten näitä samoja vaunuja voidaan käyttää koko se aika, kun lapsi rattaita tarvitsee. Yksi parhaista puolista vaunuissa on se, että koppa on riittävän korkealla, jolloin se on käytöltään todella ergonominen myös vanhemmille. Vaunuissa on kääntyvät etupyörät, jotka saa tarvittaessa lukkoon. Vaunujen keveys ja helppo kasattavuus olivat myös tärkeitä kriteereitä.

Mainitsinkin jo aiemmassa Baby Shower postauksessa siitä, että sain lahjaksi Tula Free To Grow -kantorepun. Pohdin pitkään, että millainen kantoreppu olisi juuri meille se hyvä ja mikä olisi ergonomisesti toimiva. Näitä googlettemalla sieltä pomppasikin kolme myydyintä ja suosituinta vaihtoehtoa. Pyörittelin näitä kolmea, kunnes päädyin lopulta Tulan Free To Grow -kantoreppuun, joka toimii vastasyntyneestä vauvasta 20-kiloiseen taaperoon asti. Ajattelin ottaa repun heti käyttöön, jotta vauva tottuisi olemaan siinä alusta lähtien. 

Kirjoitan seuraavassa Hankintoja vauvalle osa 2 -postauksessa vauvalle hankituista vaatteista sekä muista pienemmistä hankinnoista.

-Hennica