ONKO ENÄÄ AIKAA PARISUHTEELLE?

Hääpotretti Suomenlinnassa
Hääpotretti kuvia Suomenlinnassa. @iirora
Hääkuvia Suomenlinnassa. Kuvat: Iiro Rautiainen
Hääkuva Suomenlinnassa. Kuva: Iiro Rautiainen

Kuvat: Iiro Rautiainen, @iirora

Ai onko meidän parisuhde muuttunut lapsen tultua? Sanoisin, on ja ei.

Faktahan on se, kun vauva tulee taloon ei parisuhteelle jää samalla tavalla aikaa niin kuin ennen. Me ollaan otettu Miken kanssa tää semmoisella asenteella, että tää on vain hetkellinen tilanne. Lapsi ei tietenkään ole hetkellinen vaan tämä vauva-aika on hetkellistä ja se tulee helpottamaan jollain tasolla jossain kohtaan. Tää ajatus saa meidät jaksamaan arjessa ja muistamaan sen, että kannattaa elää hetkessä ja nauttia pienistä asioista.

Ennen perheen perustamista me tykättiin kukkua yömyöhään leffoja katsellessa, nukkua pitkään aamulla, lähtee ekstempore reissuihin. Muutenkin elettiin aika paljon ilman aikatauluja tai tarkempia suunnitelmia huomisesta. Päätös perheen perustamisesta oli samalla tieto siitä, että kaikki tämä tulee muuttumaan ja että me ollaan valmiita perhe-elämään. Tiesimme kuitenkin myös sen, että haluamme jatkaa kaikkea sitä mitä olemme aiemminkin tehnyt ja että mistään ei tarvitse luopua vaikka perheen perustaisimmekin.

Kaikella on aikansa. Nyt me nautitaan vauvasta, vaipparallista, hieman vähemmän yöunista, nopeista suihkuista ja kaikesta muusta. Toki on tärkeää hoitaa parisuhdetta myös vauva-arjen keskellä, jotta suhde ei pääsisi etääntymään. Pienet teot arjessa pitävät parisuhteen kunnossa väsymyksen ja kakka-vaippojen keskellä. Meillä on tapana pitää illalla Miken tultua kotiin ja Bean nukkuessa, (jos siis olen saanut nukutettua Bean yöunille tähän mennessä) juttutuokio joko vessassa tai keittiössä. Siellä me kuiskutellaan päivän kuulumiset läpi ja saatetaan vaihtaa pari pusuakin. Mut meille nää hetket on todella tärkeitä vaikka ne kestäisikin sen pienen hetken. 

Niin ja tuohon kysymykseen onko “parisuhteemme muuttunut”. Asiat ovat saaneet erilaisen merkityksen. Pienokaisen tarpeet on pakko asettaa omien ja yhteisten tarpeiden edelle. Koemme tämän yhteisen “projektin” vahvistaneen parisuhdettamme. On tärkeää osoittaa rakkautta pienissä arjen asioissa.

ps. halusin lisätä tähän postaukseen meidän hääkuvat. Mentiin naimisiin vuonna 2017 ja nää super kauniit kuvat on ottanut taitava Iiro Rautiainen. 

-Hennica