UHKA VAI MAHDOLLISUUS – PUOLISONI TYÖPARINA

Blogi_maaliskuu_5.jpg
Blogi_maaliskuu_1 (1 of 1).jpg
Blogi_maaliskuu_2.jpg

Olemme paljon muutakin kuin parhaat ystävät – mies ja vaimo. Olemme toinen toisillemme myös motivoiva kumppani ja osaamista kehittävä mentori. Olen pitkään halunnut avata sitä, miten me toimimme yhdessä – työskentelemme työparina.

Mikael on toiminut valokuvaajana jo ennen meidän yhteistä elämää. Hänen aloittaessa graafisen alan opinnot, sai hän myös minut ajattelemaan omaa tulevaisuuttani. Lukion jälkeiset vuodet ovat menneet minulla erinäisissä työpaikoissa ja olen pitkään miettinyt mitä haluaisin tehdä elämässäni. Valokuvaaminen ja some-sisältöjen tuottaminen ovat olleet mukavaa ajanvietettä. Se käy niin luonnostaan, varsinkin jos siitä tykkää niin sitä tekee mielellään. Tavoitteena olisi, että tästä kaikesta saisi tehtyä molemmille kokopäiväisen ammatin.

Olemme aviopari ja työpari – se tuottaa omat haasteensa tekemiseen.
Tiimityöskentely meiltä sujuu melko mutkitta. Molemmilla on omat vahvuudet ja heikkoudet, jotka täydentävät toisiaan. On myönnettävä, että välillä minulla on niin kova vauhti päällä, ettei Mikael pysy perässä. Tässä auttaa hänen rauhallisuutensa, joka tulee tarpeeseen ja saa minutkin pysähtymään hetkeksi. Toisinaan minun innokkuuteni on vauhdittanut Mikaelia, jolloin asiat ovat hoituneet ennen aikoja. Kaikessa tässä mahtavaa on se, että pääsee oppimaan koko aika jotain uutta. Pitää pystyä olemaan avoin kaikelle uudelle ja ottaa uutta tietoa vastaan.

Mitä sitten olemme oppineet toisiltamme? Olen oppinut Mikaelilta paljon kuvien käsittelystä ja laadusta. Olen tarkka kuvanlaadun suhteen ja olen huomannut että taitoni ovat kehittyneet ajan saatossa. Siihen on auttanut jatkuvan palautteen kuuleminen ja keskenään töidemme vertailu. Vastaavasti kysyin Mikaelilta, että mitä hän on oppinut minulta. Hän vastasi että järjestelmällisyyttä ja asioista kiinni pitämistä. Arkeen kuuluu myös muita työtehtäviä, jotka asettavat jo sinänsä omat aikataululliset haasteensa. Vapaa-aikana pääsemme toteuttamaan itseämme ja kehittämään tulevaisuuden ammattejamme.

Me molemmat toivomme, että tulevaisuudessa voisimme edetä ja työllistää itseämme yrittäjinä. Koen, että rakentamalla uran yrittäjänä, nauttisin entistä enemmän sen tuomista haasteista ja kokisin työni merkitykselliseksi.

-Hennica-